Manti - Coltunasi cu iaurt

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Manti - Coltunasi cu iaurt
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 cani cu faina sare 6 linguri de ulei de masline 2 oua 16 cani cu apa 500 g carne tocata de oaie 2 lingurite de piper negru, macinat 3 cepe 200 g unt 8 catei de usturoi 6 linguri de pasta de rosii 1 lingurita de fulgi de ardei iute 1 lingurita de menta uscata, tocata 1,5 kg iaurt gras
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: greu Cantitate : 10 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se asaza faina intr-un castron mare, se face o adancitura in mijlocul ei, in care se plaseaza sarea, uleiul, ouale si 1 cana de apa. Se amesteca ingredientele, ingloband treptat faina. Se obtine un aluat tare, se acopera cu un prosop si se lasa sa sa stea 30 de minute, undeva la cald.
Dupa ce a stat, se imparte in doua, se lasa o parte sa stea inca sub prosop; se presara faina pe o masa de bucatarie si se framanta cealalte jumatate, dupa care se ruleaza cu un facalet si se obtine o foaie mare, de 3 mm grosime. Se taie foaia in fasii late de 3 cm care se taie apoi in bucatele patrate.
Pentru a prepara umplutura coltunasilor se da ceapa prin razatoare. Se adauga carnea tocata, putina sare si piperul si se amesteca bine de tot. Se plaseaza o cantitate mica de umplutura pe fiecare bucatica patrata de aluat; se aduna colturile patratului spre centru si se preseaza cat sa se prinda (ca o punguta). Se aranjeaza coltunasii pe o tava presarata cu faina, in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
Se pun 15 cani de apa la fiert intr-o oala, impreuna cu o lingurita de sare. Se da in clocot si se adauga coltunasii, unul cate unul, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca de oala. Se fierb 15 minute, pana se ridica la suprafata. Se mai lasa apoi 5 minute, dupa care se iau de pe foc. Se scot din oala, folosind o spumiera, si se asaza pe un platou.
Se topeste untul intr-o tigaie, se combina pasta de rosii cu 4 linguri din apa in care au fiert coltunasii si se adauga in tigaie. Se sareaza si se adauga fulgii de ardei iute si menta, se amesteca si se ia de pe foc.
Se zdrobeste usturoiul intr-un mojar si se amesteca cu iaurt si sare. Se serveste intr-un castronel separat.
Se servesc coltunasii in farfurii de supa, stropiti din belsug cu sos de rosii si cu iaurt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.