Marinada Adobo

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / marinade
Marinada Adobo
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Adobo inseamna in limba spaniola “sos de otet”, iar aceasta pasta condimentata este preparata din ardei iuti, usturoi si otet. Este folosita la marinarea carnii de porc -cotlete, fripturi sau bucati diverse- si este populara in special in provincia Yucatan.
stelute
Ingrediente : 1 capatana mica de usturoi 5 ardei iuti ancho 2 ardei iuti pasilla 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita seminte de chimen 6 cuisoare 1 lingurita seminte de coriandru 10 cm bucata rulou de scortisoara 2 lingurite sare otet de vin
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se taie o felie subtire din partea superioara a capatanii de usturoi, astfel ca sa fie expus interiorul cateilor. Se inveleste capatana de usturoi in folie metalica si se coace 45-60 de minute, pana ce se face moale.
Intre timp, se despica ardeii iuti si se racaie semintele. Se pun apoi intr-un mojar sau blender, se adauga oregano, semintele de chimen si de coriandru, cuisoarele, scortisoara si sare. Se piseaza, sau se proceseaza, pana ce se transforma totul intr-o pudra fina.
Se scoate usturoiul din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, ca sa poate fi manuit. Se stoarce capatana pentru a obtine pulpa de usturoi de la fiecare catel, dupa care se amesteca cu pudra de condimente.
Se adauga otetul si se proceseaza mixtura pana se obtine o pasta omogena. Se transfera intr-un castron si se lasa sa stea 1 ora, pentru ca aromele si gusturile sa aiba timp sa se amestece. Se ung bucatile de carne de porc cu aceasta pasta si se lasa la marinat cateva ore inainte de a fi fripte sau prajite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.