Marinata de ienupar pentru curcan

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / marinade
Marinata de ienupar pentru curcan
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2/3 cana sare 2/3 cana zahar 1 mana frunze proaspete de salvie 4 tulpini de cimbru proaspat 2 frunze de dafin 6 cuisoare intregi 1 lingurita boabe de ienupar, zdrobite 1/2 lingurita boabe de piper, proaspat macinate 2 lingurite ienibahar, macinat 1 curcan mediu (5 – 8 kg)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2,5 litri Durata : 24 ore 25 minute
Indicatii :

Se pun toate ingredientele intr-o oala, la foc mediu. Se adauga 8 cani de apa, se amesteca foarte bine. Se da in clocot, se adauga sare si zahar si se amesteca pana se dizolva. Se fierbe 3 minute, apoi se ia de pe foc. Se adauga 4 cani de apa rece si se lasa sa se raceasca.
Se marineaza curcanul in amestecul racit, timp de 12-24 ore, la frigider, intorcand din cand in cand astfel ca toata suprafata sa sa vina in contact cu lichidul.
Se scoate apoi curcanul din vas, se arunca marinata; curcanul se clateste sub jet de apa rece si se usuca cu prosoape de hartie. Se lasa 4-6 ore la rece, sa se usuce complet.
Acum curcanul este gata pentru gatit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.