Marka Hloua - Tocana de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Marka Hloua - Tocana de miel
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Marka Hloua inseamna in araba "tocana dulce". Este de origine evreiasca (se prepara pentru a sarbatori sabatul) si se serveste fie rece, fie calda.
stelute
Ingrediente : 150 g caise uscate 150 g prune uscate 150 g stafide golden (aurii) 500 g spata de miel, portionata sare 1/2 lingurita de boabe de piper negru 1/2 lingurita de scortisoara, macinata 1/2 lingurita de boboci de trandafir uscati, macinati 1/2 lingurita de curcuma, pudra 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 100 ml ulei de masline 100 g boabe de naut, inmuiate peste noapte, bine scurse 1 lingura de zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se inmoaie caisele, prunele si stafidele in apa calduta, in vase separate, timp de 15 minute.
Se asezoneaza carnea cu sare, piper, scortisoara, pudra de boboci de trandafir, curcuma si cuisoare. Se stropeste cu ulei de masline.
Se rumeneste carnea intr-o tigaie, in ulei incins, la foc mediu (5 minute). Se adauga boabele de naut; se adauga apa cat sa acopere mixtura si se fierbe incet, timp de 50 de minute. Se scoate carnea si se pune deoparte.
Se adauga zaharul, stafidele, prunele si caisele in zeama de la carne. Se fierb incet 5 minute.
Se aranjeaza pe farfurii cate o bucata de carne, fructe si boabe de naut. Se toarna deasupra sosul.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.