Masala aloo - Cartofi cu condimente si ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Masala aloo - Cartofi cu condimente si ceapa
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Sunt o garnitura excelenta pentru orice fel de curry, cu carne sau legume.
stelute
Ingrediente : 9 linguri ulei 2 cepe medii, tocate marunt 2 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 1 1/2 lingurita seminte de chimion, macinate 1 1/2 lingurita boabe de coriandru, macinate 1 lingurita sare 200 g cartofi noi, mici, curatati de coaja 1 lingura suc de lamaie 3 ardei iuti, uscati 1/2 lingurita seminte de mustar 1/2 lingurita seminte de ceapa 1/2 lingurita seminte de schinduf frunze proaspete de coriandru, tocate, pentru ornat 1 ardei iute verde, tocat marunt, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierb cartofii, intr-o oala cu apa si putina sare, pana ce sunt fragezi. Se scurg bine si se pun deoparte.
Se incing 6 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se soteaza la foc mediu pana ce se rumeneste (5- 7 minute). Se micsoreaza flacara, se adauga ghimbir, usturoi, boia, chimion macinat, coriandru macinat si sare si se gatesc ingredientele 1 minut, amestecand continuu. Se ia tigaia de pe foc. Se adauga in tigaie cartofii si sucul de lamaie si se amesteca bine.
Se prepara un baghaar incingand intr-o tigaita cele 3 linguri de ulei ramase. Se adauga ardeii iuti uscati, semintele de ceapa, mustar si schinduf si se prajesc pana ce incep sa se rumeneasca. Se ia tigaita de pe foc si se toarna acest ulei aromat (baghaar) peste cartofi.
Se adauga frunzele de coriandru si ardeii iuti verzi, tocati si se amesteca bine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.