Masala dosa - Clatite de orez umplute cu vegetale

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Masala dosa - Clatite de orez umplute cu vegetale
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Dosa (clatite) sunt foarte populare in sudul Indiei. Pot fi servite fie ca atare, alaturi de un chutney, fie cu o umplutura de vegetale, caz in care sunt denumite masala dosa. Urad dhal (sau ata) este faina preparata dintr-o varietate de fasole indiana (urad, sau urid), cunoscuta si ca naut negru (uneori si ca linte neagra, desi nu este inrudita cu adevarata linte neagra).
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana faina de orez 1 cana ata (faina de urad dhal / naut negru) 2 – 2 1/4 cani apa 2 lingurite sare 4 linguri ulei 4 cartofi medii, curatati si taiati cubulete 3 ardei iuti verzi, tocati 1 lingurita curcuma 2/3 cana ulei 1 lingurita seminte de mustar (sau amestec de seminte de mustar si de ceapa) 3 ardei iuti uscati 4 frunze de curry 2 linguri suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 minute Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron cele doua tipuri de faina. Se adauga apa si 1 lingurita de sare si se amesteca pana se obtine un aluat.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, neaderentaa. Folosind un polonic, se adauga aluatul in tigaie. Se inclina tigaia pentru a raspandi aluatul in mod uniform, pe fundul acesteia. Se acopera tigaia si se prajeste aluatul 2 minute, la foc mediu. Se scoate capacul si se intoarce dosa cu foarte mare grija. Se mai toarna putin ulei pa marginile clatitei si se gateste alte 2 minute. Se repeta operatiunea pana ce se termina aluatul.
Se fierb cartofii intr-o oala cu apa. Se adauga ardeii iuti verzi, curcuma si sare si se gateste amestecul pana ce cartofii sunt fragezi si se pot sfarama usor.
Se incing cele 4 linguri de ulei intr-o cratita si se prajesc 1 minut semintele de mustar, ardeii iuti uscati si frunzele de curry. Se toarna aceasta mixtura peste cartofii sfaramati, se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine de tot.
Se pune umplutura de cartofi pe o jumatate dintr-o dosa, si se impatureste cealalta jumatate peste umplutura. Dosa se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.