Masline marinate cu rozmarin

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Masline marinate cu rozmarin
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Gustul maslinelor este mult imbunatatit prin marinare in ulei de masline, verdeturi aromate si suc de citrice. Cel mai bun gust se obtine dupa o marinare de 2 zile.
stelute
Ingrediente : 200 g masline, preferabil un amestec de negre si verzi 2 linguri ulei de masline extra virgin 1 lingura suc de lamaie 1 portocala cu coaja subtire, spalata, dar lasata nedecojita, taiata bucatele 2 fire proaspete de rozmarin 1 ardei iute verde, curatat de seminte si feliat subtire 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele 1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat bucatele 125 g rosii cherry, taiate in jumatati sau sferturi fasii calde de paine pitta, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 48 ore 10 minute
Indicatii :

Se pun maslinele intr-un castron mare si se adauga uleiul de macline, sucul de lamaie, bucatelele de portocala, firele de rozmarin si ardeiul iute. Se amesteca bine, apoi se acopera castronul (sau se transfera amestecul intr-un borcan cu capac). Se pune apoi in frigider.
In urmatoarele 2 zile, la fiecare 12 ore, se scoate mixtura de masline din frigider, se descopera si se amesteca. Se acopera la loc si se pune din nou in frigider, pentru a continua marinarea.
Cand maslinele sunt gata de mancat, se rastoarna amestecul intr-un castron de servit, se adauga ardeii grasi si rosiile, se amesteca si se serveste cu fasiute calde de paine pitta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.