Mastouf cu fructe

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Mastouf cu fructe
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Termenul mastouf denumeste, in Tunisia si Algeria, un cuscus indulcit. In Maroc este numit „seffa”.
stelute
Ingrediente : 500 g semolina fina 1 lingura de ulei de masline 100g unt 4 linguri de zahar 1 lingura de ulei de trandafiri 100 g curmale, taiate in jumatate 150 g struguri albi si negri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, plina cu lichid clocotit, peste care se asaza o sita cu capac. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala.
Se pune semolina in sita si se toarna apa rece; se acopera si se lasa sa stea 15 minute. Semolina este pregatita cand suprafata sa incepe sa crape. Se adauga atunci o lingura de ulei de masline si se sfarama cocoloasele intre degete, amestecand totul cu grija.
Se fierbe in aburi semolina timp de 15-20 de minute. Se ia sita de pe oala; daca este uscata, se umezeste cu putina apa presarata cu varfurile degetelor.
Se adauga la semolina untul si zaharul si se amesteca cu degetele; se adauga uleiul de trandafiri si se amesteca bine.
Se transfera semolina intr-o forma circulara (cu gaura in mijloc) pentru cuptor; se preseaza usor ca sa umple bine forma. Se lasa cateva minute, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu jumatati de smochina pe marginea circulara si cu boabe de strugure in mijloc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.