M’Chalouat - Miel cu sofran

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
M’Chalouat - Miel cu sofran
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Tunisienii sacrifica un miel cu ocazia sarbatorii islamice numite Aid el Kebir, si diferite bucati de carne se impart printre vecini. Cu aceasta ocazie se prepara reteta traditionala de M’Chalouat.
stelute
Ingrediente : 1 kg spata, gat si ficat de miel, taiate bucatele 1/2 lingurita de fire de sofran 1 lingura de curcuma pudra 1 lingura de boia dulce de ardei 1 rulou de scortisoara 1 lingurita de sumac (pudra de otetar mirositor) 100 ml apa de portocale 100 ml ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare frunze de menta, pentru garnisit 1 cartof, pentru garnisit felii de lamaie, pentru garnisit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 10 minute
Indicatii :

Cu o zi inainte de a prepara mancarea, se rumenesc firele de sofran intr-o tigaie, fara ulei, pentru a le conferi o textura crocanta. Dupa aceea, se piseaza intr-un mojar. Se amesteca cu apa de portocala si se lasa sa infuzeze 12 ore.

Se asezoneaza carnea cu sare, curcuma, boia, scortisoara si sumac.

Se adauga uleiul de masline si mixtura de sofran.

Folosind 2 linguri de lemn, se amesteca carnea in condimente, ca sa se acopere uniform.
Se fierbe cartoful in apa cu sare. Se pune deoparte.

Se prajeste carnea, asezonata cu condimente, la foc iute, timp de 10 minute.

Se adauga o cana de apa si se fierbe 40 de minute, pana ce lichidul se transforma intr-un sos cremos, de culoare galbuie.
Inainte de a servi carnea, se stropeste cu zeama de lamaie.
Se garniseste cu rondele de cartof, frunze de menta si feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.