Merguez cu sos picant de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Merguez cu sos picant de rosii
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
In mod traditional, merguez se prepara din carne de miel, in timpul sarbatorii musulmane Aid el Kebir. Varianta cu sos de rosii se poate prepara doar cu carne de vita, caci sosul ar masca gustul subtil al carnii de miel.
stelute
Ingrediente : 500 g carne de vita, tocata 1 ceapa medie, tocata 2-3 catei de usturoi, zdrobiti 3 1/2 linguri patrunjel proaspat, tocat + pentru ornat 1/2 lingurita de tabil (vezi reteta mai jos) 4 lingurite de ulei de masline 5 linguri de pasta de rosii 2 oua fierte tari, taiate rondele 2 cartofi medii, curatati de coaja si taiati pai 1/2 lamaie, coaja de la, taiata fasiute foarte subtiri 4 lingurite de capere 4 ardei iuti verzi, curatati de seminte, taiati fasii 1 cana cu ulei de gatit sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se amesteca bine carnea tocata, ceapa, jumatate din usturoi si patrunjelul tocat, folosind mainile, intr-un castron. Se adauga sare, piper si tabil. Se amesteca din nou.
Se incinge putin ulei intr-o cratita. Se uda mainile cu apa rece si se modeleaza carnea tocata, pentru a obtine chiftelute lungi, de forma elipsoidala (merguez).
Se prajesc chiftelutele in ulei fierbinte, intorcandu-le ca sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Se scot apoi din ulei si se asaza pe o farfurie.
Se pun in cratita restul de usturoi si pasta de rosii; se amesteca la foc mic si se stinge cu 1/2 cana apa. Se fierbe sosul cateva minute, apoi se readuc chiftelele in cratita. Se adauga sare si apa si se gateste 30 de minute.
Intre timp, se prajesc cartofii in ulei pentru gatit; se scot cu o spumiera, se scurg de ulei.
La sfarsit, se adauga in cratita fasiutele de coaja de lamaie verde si caperele.
Se servesc chiftelele cu sos alaturi de felii de ou, cartofi prajiti si ornate cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.