M’hancha cu pui si fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
M’hancha cu pui si fructe de mare
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 80 g taitei de orez 300 g ciupercute taiate cubulete 320 g pui gatit, taiat cubulete 2 fileuri de peste cu carne alba 200 g creveti mici, gatiti 1 lingura de ulei de masline 7 linguri de ulei de arahide 4 cepe medii, tocate 2 catei de usturoi, tocati 1 lingurita de firisoare de sofran 1 lingurita de sofran, pudra 1 lingurita de ghimbir, macinat 1 1/2 lingurita de paprika 1 legatura de coriandru proaspat, tocat 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat 60 g unt 1 lamaie, sucul de la 1 galbenus de ou 8 foi de placinta sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 55 minute
Indicatii :

Se inmoaie taiteii in apa fierbinte timp de 3-4 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj. Se incing intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline si 1 lingura de ulei de arahide. Se prajesc ceapa, usturoiul si firisoarele de sofran. Se adauga carne de pui, ciupercute, sare, piper, pudra de sofran, ghimbirul si paprika.
Se lasa ingredientele sa fiarba 8 minute, la foc mediu, apoi se adauga taiteii, taiati bucatele cu o foarfeca de bucatarie. Se gateste totul alte 6-8 minute. Se adauga pestele si crevetii si se gateste inca 8-10 minute.
Se adauga patrunjelul si coriandrul si se amesteca rapid.
Se adauga untul pentru a face umplutura matasoasa. Dupa ce se topeste untul, se adauga sucul de lamaie si se amesteca. Se transfera umplutura pe un platou, ca sa se raceasca. Intre timp, se bate galbenusul de ou intr-un castronel.
Se asaza 2 foi de placinta pe masa de bucatarie. Se pune umplutura la capetele foilor si se ruleaza cu grija. Se lipesc marginile ruloului cu galbenusul de ou.
Se unge ruloul cu ulei de arahide. Se ruleaza ruloul, ca sa se obtina o spirala, numita m’hancha. Se vor obtine 4 spirale. Se ung spiralele cu ulei de arahide si se dau la cuptor, asezate pe o tava de copt unsa cu ulei sau unt, timp de 5 minute, la 200 °C.


Share