Midii cu sos de rosii si usturoi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Midii cu sos de rosii si usturoi
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg midii negre 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie, tocata marunt 6 catei de usturoi, pisati 1 ardei gras verde, tocat marunt 100 g ciupercute, tocate 400 g rosii tocate, din cutie 425 g pasta de rosii
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajesc ceapa si usturoiul, amestecand, pana ce ceapa se inmoaie. Se adauga ardeiul si ciupercile si se continua pana ce legumele sunt fragede. Se adauga rosiile, cu suc cu tot, pasta de rosii si o cana cu apa.Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe sosul, fara capac, pana se ingroasa putin.

Intre timp, se spala bine midiile si se curata de barbi. Se incinge apa intr-o oala mare. Se fierb scoicile 5 minute, acoperite, la foc iute, pana ce se deschid. Se scurg si se arunca cele care au ramas inchise. Se servesc presarate cu patrunjel, alaturi de paine proaspata cu coaja crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.