Midii fierte in vin

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Midii fierte in vin
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g midii (sau scoici) 1/2 cana apa 1/2 cana vin alb 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 1 lamaie feliata subtire sare, dupa gust piper alb macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 12 minute
Indicatii :

Se spala bine midiile si se arunca cele care nu se inchid cand sunt lovite cu degetul.
Se pune apa la fiert intr-o cratita, se da in clocot, se adauga midiile, se acopera si se lasa sa fiarba 8-10 minute. Atentie, midiile nu trebuie sa se lipeasca.
Chiar inainte de a le lua de pe foc, se adauga vinul alb si se asezoneaza cu sare si piper alb. Se scurg si se arunca midiile ramase inchise.
Se servesc pe un platou, presarate cu patrunjel tocat si stropite cu ulei de masline. Se orneaza cu felii de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.