Midii fripte cu galete de ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Midii fripte cu galete de ciuperci
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Este o reteta dificila, care ia mult timp, dar rezultatul este incantator si merita toate eforturile.
stelute
Ingrediente : 120 g ciuperci feliate, calite si scurse 60 g orez salbatic, fiert 8 foi de placinta 1 pachet de unt, topit 24 de midii, asezonate cu sare si piper, unse cu ulei de masline 24 fire proaspete de sparanghel, curatate ardei gras rosu taiat cubulete ceapa verde tocata marunt pasta de rosii uscate la soare (vezi reteta mai jos) sos vinegreta cu ardei gras (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca ciupercile calite, orezul fiert si pasta de rosii uscate la soare.
Se intind una peste alta 4 felii de placinta, unse cu unt, apoi se taie in jumatate. Una dintre jumatati se taie in 5 fasii care se plaseaza intr-un inel de metal (5 cm diametru), incrucisandu-le. Se adauga mixtura de ciuperci si se inchid capetele inelului cu varfurile fasiilor. Se repeta procedura cu restul de umplutura si de foi de placinta, ca sa rezulte 4 galete.
Se incalzeste cuptorul la 150° C si se coc galetele 10 minute.
Se frig midiile pana la medium rare, 1-2 minute pe fiecare parte. Se opareste sparanghelul si se asaza 6 bucati pe fiecare farfurie. Se asaza o galeta in mijlocul farfuriei, apoi midiile fripte in jurul ei. Se stropeste cu vinegreta fiecare midie. Se orneaza cu cubulete de ardei grasi rosii si ceapa verde tocata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta de rosii uscate la soare
Ingrediente : 1 cana rosii uscate la soare (neconservate in ulei) 1/2 cana vin alb sec 1 mana frunze de busuioc 1/2 cana ulei de masline extra virgin
Indicatii : Se rehidrateaza rosiile uscate in vin alb, apoi se scurg si se proceseaza intr-un blender impreuna cu busuioc si ulei de masline.
Sos vinegreta cu ardei gras
Ingrediente : 2 ardei grasi rosii 1/2 lingura usturoi zdrobit cateva frunze de busuioc 1 cana ulei de masline extra virgin sare piper negru macinat
Indicatii : Se coc ardeii pana ce coaja lor se scorojeste, se pun apoi intr-o punga de plastic timp de 5 minute, ca aburul sa inmoaie coaja. Se curata de coaja, cotoare si seminte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana ce se obtine un sos omogen.