Midii in sos de ghimbir si sirop de artar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Midii in sos de ghimbir si sirop de artar
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cutie (400g) midii 1 lingura ghimbir tocat + 1 lingurita 2 linguri ulei de masline 1 cana vin alb 1 lingurita ceapa tocata 1 lingurita unt topit 9 linguri unt rece, taiat cubulete de 1 cm sare piper alb 8 linguri sirop de artar 10 linguri smantana groasa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : canadiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se soteaza intr-o tigaie ceapa, ghimbirul si untul topit, la foc mic, timp de 5 minute. Se mareste flacara la mediu, se adauga vinul alb si siropul de artar; se fierbe incet pana se evapora cca. 2/3 din lichid.
Se adauga smantana si se gateste pana se reduce cantitatea cu 1/3 (smantana nu trebuie sa fiarba).
Se ia de pe foc si se adauga, amestecand, cate 3-4 cubulete de unt, pe rand, pana ce tot untul este incorporat. Se asezoneaza cu sare si piper alb si se acopera, ca sa se pastreze la cald.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se prajesc midiile rapid, timp de 90 de secunde pe fiecare parte.
Inainte de a servi, se toarna cantitatea dorita de sos cald peste midii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.