Midii pane cu sos de bere

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Midii pane cu sos de bere
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g midii 200 g faina 1/2 cana bere 3 oua, separate ulei vegetal 2 linguri seminte de susan 2 lamai, zeama de la 3 catei de usturoi 1 lingurita zahar sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron faina, sarea, piperul si 1/2 cana bere, aceasta adaugandu-se treptat.
Se bat albusurile de ou pana ce se intaresc, spoi se incorporeaza in mixtura de mai sus.
Se prepara un sos amestecand semintele de susan, usturoiul, zaharul si putina sare intr-un blender; se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
Se curata midiile si se elimina orice impuritate. Se pun intr-o tigaie, se acopera si se prajesc la foc mic pana ce se deschid. Se scot carapacele, iar carnea se pune intr-o tigaie.
Se inmoaie midiile in aluat, astfel ca sa se acopere uniform; se prajesc in ulei fierbinte, pana ce se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie si se asaza pe platoul pentru servit (pregatit dinainte, ornat cu frunze de salata si varza, verde si rosie, si ramurele de patrunjel), in mijlocul lui.
Se servesc cu sosul preparat mai sus.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.