Miel cu anghinare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu anghinare
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 800 g carne de miel, dezosata, taiata in bucati 4 anghinare 12 masline negre curatate de samburi 1 lamaie, coaja de la, taiata julienne 1 lingurita ghimbir pudra 1 lingurita firisoare de sofran 3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se curata anghinarele, se elimina tulpinile si varfurile tari ale frunzelor. Se feliaza subtire si se inmoaie in apa cu putina zeama de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea.
Se prajeste carnea intr-o cratita, in ulei incins, impreuna cu putina sare, piper, ghimbir, sofran si apa, cat sa acopere intregul amestec. Se acopera cu un capac si se fierbe incet, cca. 1 ora. Se scoate carnea si se pastreaza la cald.
Se scurg anghinarele si se adauga in cratita; se gatesc la foc mediu, timp de 20 de minute, adaugand din cand in cand apa fierbinte, ca sa nu se arda (daca e cazul).
Se adauga apoi maslinele si coaja de lamaie si se readuce carnea in cratita. Se amesteca si se lasa pe foc pana ce se infierbanta.
Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.