Miel cu caise

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu caise
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g carne macra de miel taiata cubulete 400 g orez cu bob lung 150 g caise uscate 1 ceapa tocata 1 lingura stafide 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita nucsoara macinata 1/4 lingurita sofran pudra 100 g unt sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 55 minute
Indicatii :

Se amesteca scortisoara cu nucsoara, sofran, sare si piper. Se presara mixtura peste bucatelele de carne. Se soteaza ceapa intr-o cratita in 50g de unt, timp de 2-3 minute; se adauga apoi carnea asezonata.
Se adauga 2 cani apa clocotita in care a fost pusa putina sare, se acopera cratita si se fierbe incet timp de 30 de minute. Se adauga caisele si stafidele, se acopera si se fierbe inca 30 de minute.
Se fierbe orezul si se scurge. Se unge cu restul de unt un vas termorezistent. Se asaza pe fundul vasului jumatate din orezul fiert, intr-un strat cat mai uniform.
Se asaza peste orez mixtura de carne si caise, se acopera cu un alt strat de orez, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la 160 °C, timp de 30 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.