Miel cu chorba

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu chorba
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
"Chorba" denumeste in Tunisia un tip de paste foarte mici, cunoscute si sub numele de "langues d'oiseaux" (limbi de pasare), imprumutate din bucataria italiana.
stelute
Ingrediente : 1,2 kg pulpa de miel taiata bucatele 4 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata subtire 2 linguri de pasta de rosii 1 lingurita de harissa (vezi reteta mai jos) 2 morcovi, taiati bucati 2 cartofi, taiati felii 2 ardei grasi verzi, taiati fasiute 500 g paste chorba (sau alte paste foarte mici) ienibahar sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se incing 4 lingurite de ulei intr-o cratita; se adauga ceapa, harissa si pasta de rosii si se caleste 1-2 minute, amestecand continuu. Se adauga carnea, se amesteca si se gateste cateva minute. Se toarna apoi apa, astfel incat sa acopere carnea. Se fierbe la foc mediu 30 de minute. Se asezoneaza cu sare, piper si ienibahar si se adauga morcovii, cartofii si ardeii grasi. Se micsoreaza flacara si se fierbe pana ce cartofii sunt fragezi.
Se presara restul de ulei peste paste si se amesteca bine. Cu 15 minute inainte sa fie gata carnea cu legumele, se pun pastele intr-o sita si se fierb in aburi (se pune sita, acoperita, deasupra unui vas in care fierbe apa). Dupa 10 minute, se stropesc pastele cu cateva picaturi de ulei.
Dupa ce s-au facut lastele, sunt afanate cu o furculita.
Se transfera pastele pe farfuriile individuale, peste ele se toarna sosul. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 3 minute ca sa se inmoaie in sos. Se asaza apoi deasupra carnea si legumele. Se consuma fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.