Miel cu conopida

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu conopida
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Aceasta reteta foloseste putine condimente, dar la sfarsit i se adauda baghaar, un ulei aromat.
stelute
Ingrediente : 1 conopida medie, desfacuta in fluorescente 2 ardei iuti, proaspeti, tocati marunt 1 1/4 cana ulei 2 cepe, feliate subtire 450 g carne slaba de miel, taiata cubulete 3 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 1 lingurita sare 2 linguri frunze de coriandru, tocate 3 3/4 cani apa 1 lingura suc de lamaie 2/3 cana baghaar (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si se prajeste, la foc iute, amestecand frecvent, pana se rumeneste.
Se micsoreaza flacara si se adauga carnea. Se amesteca bine si se prajeste 2-3 minute, pana isi schimba culoarea.
Se adauga ghimbirul, usturoiul, boiaua si sarea. Se amesteca si se prajesc ingredientele 5 minute.
Se adauga jumatate din ardeii iuti tocati si din frunzele de coriandru. Se adauga apa si se gateste 30 de minute, acoperind cratita, la foc mic.
Se adauga conopida si se fierbe 15-20 de minute, pana ce apa s-a evaporat complet. Se prajeste apoi mixtura alte 5 minute.
Se ia cratita de pe foc si se stropeste cu suc de lamaie.
Se adauga baghaar si se amesteca bine.
Se orneaza cu restul de ardei iute si de coriandru si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Baghaar
Ingrediente : 2/3 cana ulei de palmier 4 ardei iuti rosii, uscati 1/2 lingurita seminte de mustar 1/2 lingurita seminte de ceapa
Indicatii : Se incinge uleiul intr-o craticioara. Se adauga ardeii iuti si semintele de ceapa si de mustar si se prajesc, amestecand ocazional, pana ce ardeii se rumenesc.
Se ia craticioara de pe foc si se toarna mixtura peste mancarea pe care doriti s-o asezonati.