Miel cu cuscus

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu cuscus
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Aceasta mancare se serveste la mese festive, acompaniata de lipie arabeasca si foi de salata verde.
stelute
Ingrediente : 340 g pulpa de miel dezosata, curatata de grasime si taiata bucati 1 lingura de ulei de masline extra virgin 4 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 cepe, taiate in jumatate si feliate subtire 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si taiat rondele subtiri 1/4 lingurita de firisoare de sofran 2 lingurite de seminte de coriandru, macinate 2 lingurite de seminte de chimen, macinate 1 lingurita de scortisoara, macinata 1 lingurita de paprika 100 g curmale curatate de samburi, tocate 900 ml bulion de carne de miel sare piper negru, macinat 1 rodie mica, semintele de la, pentru garnisit 400 g cuscus 15 g frunze proaspete de coriandru, tocate 25 g boabe de fistic, tocate grosier
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : iraniana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge o tigaie mare, neaderenta, si se prajesc in ea bucatile de carne de miel, in transe, pana se rumenesc uniform. Se scot din tigaie cu o spumiera si se pun deoparte.
Se adauga uleiul in tigaie, apoi se calesc usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul iute, la foc mic, timp de 10 minute.
Se readuce carnea de miel in tigaie, impreuna cu sofranul, chimenul, coriandrul, scortisoara si paprika. Se gatesc 30 de secunde, amestecand continuu, apoi se adauga curmalele si 600 ml de bulion. Se asezoneaza dupa gust. Se acopera si se fierbe totul incet, timp de 1 ora, sau pana cand carnea se face frageda.
Cu 15 minute inainte ca bucatile de carne sa fie facute, se prepara cuscusul. Se incinge bulionul de carne ramas pana da in clocot, se adauga cuscusul si se da din nou in clocot. Se ia de pe foc, se acopera ermetic si se lasa la inmuiat 10 minute.
Se afaneaza cuscusul cu o furculita, apoi se incorporeaza coriandrul tocat si fisticul si se pune pe un platou mare. Peste el se pune carnea, se presara cu seminte de rodie si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.