Miel cu legume si macaroane

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu legume si macaroane
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de masline extra virgin 500 g file de miel, curatat de grasime si feliat 250 g salote, taiate in jumatate sau sferturi 1 morcov, taiat bucatele 2 tulpini de telina, taiate rondele subtiri 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si taiati bucati 2 catei de usturoi, tocati 1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g 200 ml vin alb sec 1 lamaie, sucul de la 3 foi de dafin 2 lingurite de zahar brun 340 g macaroane sare piper negru, macinat 1 lamaie, coaja rasa de la 4 linguri de patrunjel, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se incinge uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la flacara, se adauga feliile de carne si se prajesc la foc iute, timp de 5 minute, pana se rumenesc uniform, intorcandu-le de cateva ori.
Se adauga salotele, morcovii, telina, ardeii grasi si usturoiul si se calesc 3-4 minute, sau pana cand se inmoaie. Se adauga rosiile cu suc cu tot, vinul, sucul de lamaie, foile de dafin si zaharul si se asezoneaza dupa gust. Se amesteca bine si se da in clocot, apoi se amesteca din nou. Se acopera caserola cu capacul sau, se pune in cuptor si se gateste 1 1/4 ore sau pana ce carnea de miel se fragezeste.
Cand carnea este aproape facuta, se pun pastele intr-o oala mare, cu apa clocotita. Cand apa da iar in clocot, se fierb 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce se fac al dente. Se scurg si se adauga in caserola, apoi aceasta se potriveste de sare si piper. Se serveste mancarea fierbinte, garnisita cu coaja rasa de lamaie si cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.