Miel cu linte, naut si fasole

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu linte, naut si fasole
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Aceasta reteta utilizeaza 4 feluri diferite de boabe, plus fulgi de ovaz. Prepararea ei necesita destul de mult timp, iar kormaua de miel trebuie gatita separat. Rezultatul final este insa spectaculos de gustos si de aromat.
stelute
Ingrediente : 1/2 cana chana dhal (naut) 1/2 cana masoor dhal (linte rosie) 1/2 cana moong dhal (fasole mung) 1/2 cana urid dhal (naut negru) 5 linguri fulgi de ovaz 1,5 kg carne slaba de miel, taiata cubulete 3/4 cana iaurt 3 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1 lingura garam masala 2 lingurite boia iute 1/2 lingurita curcuma macinata 3 pastai de cardamom verde 2 rulouri de scortisoara 1 lingurita seminte de chimion negru 2 lingurite sare 2 cani ulei 5 cepe medii, feliate subtire 3 1/4 cani apa 2 ardei iuti verzi, proaspeti frunze proaspete de coriandru, tocate 6 ardei iuti verzi, tocati, pentru ornat 1 legatura mica de fire de coriandru, tocate, pentru ornat 4 cm bucata de ghimbir taiata fasiute subtiri, pentru ornat 3 lamai, taiate feliute, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 14 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie boabele si fulgii de ovaz in apa rece, peste noapte. Se spala si se scurg bine. Se fierb apoi intr-o oala mare, pana ce se inmoaie. Se sfarama cu o furculita si se pun deoparte.
Se pune carnea intr-un castron mare. Se adauga iaurtul, ghimbirul tocat, usturoiul pisat, garam masala, curcuma, cardamomul, scortisoara, chimionul negru si sarea. Se amesteca bine ingredientele, se acopera castronul si se lasa carnea la marinat 1 ora.
Se incinge 1 1/4 cana ulei intr-o cratita, se adauga 4 dintre cepe si se prajesc pana se rumenesc. Se adauga carnea si se prajeste, amestecand frecvent, 7-10 minute. Se adauga apa, se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se gateste carnea 1 ora, amestecand frecvent. Daca la sfarsitul acestei ore carnea nu este frageda, se adauga mai multa apa si se mai gateste 15-20 de minute. Se ia apoi cratita de pe foc.
Se adauga in cratita boabele fierte si fulgii de ovaz fierti si se amesteca. Daca mixtura este prea groasa, se adauga 1 1/4 cana apa si se mai gateste 10-12 minute. Se adauga cei 2 ardei iuti si coriandrul tocat si se pune cratita deoparte.
Se incinge uleiul ramas si se adauga restul de ceapa; se prajeste pana se rumeneste. Se rastoarna apoi peste amestecul de carne, linte, fasole, naut si fulgi de ovaz.
Se orneaza cu ardei iuti tocati, coriandru tocat, fasiute subtiri de ghimbir si feliute de lamaie si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.