Miel cu tamarind si cinci arome

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel cu tamarind si cinci arome
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri amestec de condimente cinci arome (vezi reteta mai jos) 1 lingurita fulgi de ardei iute 1 baton de scortisoara 2 bucati anason stelat 1/4 cana sos de soia 1/2 cana vin de orez sau sherry sec 2 linguri pasta de tamarind 2 linguri zahar brun 40 g ghimbir ras sau macinat 3 catei usturoi tocati 1 ceapa rosie tocata marunt 1 1/4 cana apa 1,5 kg bucati carne de miel foi de salata, pentru servit orez fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 40 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul.
Intre timp, intr-o tigaie, se prajesc ardeii iuti, scortisoara, anasonul stelat si amestecul five spice pana ce se dezvolta aromele. Se adauga sos de soia, vin, tamarind, usturoi, ceapa si apa si se amesteca bine.
Se asaza bucatile de miel (intr-un singur strat, nu suprapuse) intr-o cratita mai mare si se stropesc cu mixtura de sos din tigaie. Se lasa la cuptor, la foc mediu, acoperite, cca. 2 ore, sau pana cand carnea de miel se desprinde de pe oase.
Se astern foi de salata pe farfurii individuale incalzite. Se scoate carnea si se pune pe farfurii, peste foile de salata.
Se strecoara sosul intr-o craticioara si se fierbe 2 minute. Se toarna apoi peste bucatile de miel si se serveste alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.