Miel la gratar, cu ceapa si ardei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Miel la gratar, cu ceapa si ardei
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 linguri patrunjel tocat 1 lingura boia dulce 4 catei de usturoi pisati 1 lingurita sare 3 linguri ulei de masline 8 fripturi slabe de miel, circa 1 kg in total 2 cepe medii taiate rondele subtiri 2 ardei grasi verzi, curatati de seminte si taiati fasiute late de 1 cm 1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat fasiute late de 1 cm 2 linguri vin alb
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cubaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se proceseaza cu un blender patrunjelul, boiaua, usturoiul, sarea si 1 lingura de ulei pana se obtine o pasta. Se intinde pasta peste feliile de carne; se lasa apoi la frigider, la marinat, cel putin 1 ora.
Se incinge uleiul ramas intr-o cratita mare si se adauga ceapa; se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga ardeii si se calesc si ei inca 2 minute.
Se adauga vinul, se amesteca si se acopera cratita. Se fierbe incet, amestecand ocazional, 20 de minute.
Intre timp, se frige carnea pe un gratar (sau sub grill-ul cuptorului) pana ce este facuta.
Se servesc feliile de friptura cu sosul de ceapa si ardei, impreuna cu piureu de cartofi si o salata verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.