Milirahmstrudel (Strudel cu smantana)

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Milirahmstrudel (Strudel cu smantana)
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : aluat pentru strudel (vezi reteta mai jos) 5-6 felii de paine alba, uscata 1 cana lapte cald 1 cana lapte fierbinte 120g unt + 4 linguri 1/2 cana zahar pudra 2 linguri lamaie 4 albusuri de ou 4 galbenusuri de ou 1/4 lingurita sare 1 cana smantana 1/3 cana stafide
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se indeparteaza coaja feliilor de paine. Se inmoaie in lapte cald, apoi se stoarce excesul de lapte si se paseaza printr-o sita (sau se proceseaza cu un blender).
Se bate untul cu zahar, zeama de lamaie, galbenusuri de ou si sare. Se adauga painea si smantana si se amesteca.
Se bat albusurile de ou pana ce se intaresc; se incorporeaza in mixtura de mai sus. Se intinde apoi mixtura peste o foaie de aluat. Se presara deasupra stafide si se ruleaza ca o rulada.
Se asaza intr-o forma de copt unsa cu ulei (sau unt), se unge deasupra cu unt si se coace la 200-220 °C, timp de 50-60 de minute. Dupa primele 20-25 de minute, se toarna peste strudel laptele fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.