Millefeuille cu fructe si miere

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Millefeuille cu fructe si miere
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este un desert foarte decorativ. Fructele sunt insiropate cu miere si apa d eflori de portocal, apoi aranjate intre foi de placinta (yufka), in mai multe straturi alternative de aluat si fructe.
stelute
Ingrediente : 4 foi de gelatina 8 foi de placinta (yufka) ulei, pentru prajit 6 linguri de miere 1/4 pahar de apa de flori de potocal 2 prune 2 piersici 1 mar Golden Delicious 22 capsuni mari 2 felii de ananas 2 kiwi 500 ml lapte 100 g zahar 1/3 rulouri de scortisoara 2 albusuri de ou 8 frunze de menta 4 nuci
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie gelatina in apa rece. Se taie foile de placinta in cate 4 triunghiuri mari. Se prajesc pe o spumiera imersata in ulei fierbinte, pana ce se rumenesc. Se scurg apoi pe prosoape de hartie.
Se pune mierea, amestecata cu putina apa, intr-o cratita, impreuna cu apa de flori de portocal si gelatina inmuiata. Se bate mixtura pana ce se obtine un sirop omogen.
Se spala fructele si se feliaza subtire, cu exceptia a 10 dintre capsuni. Se pun toate fructele, cu exceptia celor de kiwi, intr-un castron si se toarna siropul peste ele. Se lasa sa s eraceasca, in frigider.
Se pune un triunghi de aluat pe un platou mare. Peste el, se alterneaza straturi de fructe cu un sfert din cantitaea de triunghiuri.

Ultimul strat, cel de deasupra, este un triunghi de aluat. Se formeaza 4 astfel de millefeuille triunghiulare. Se pastreaza doua dintre capsunile puse deoparte, iar restul se fac piure cu o furculita si apoi se paseaza printr-o sita, ca sa se obtina un sos. Se incinge laptele impreuna cu 1 lingurita de zahar si cu rulourile de scortisoara.
Se bat albusurile cu restul de zahar, pana ce se mixtura se intareste. Se pun in laptele incins portii de albus batut.Se orneaza fiecare millefeuille cu merengue de ou, felii de capsune, frunze de menta si muci macinate. Se toarna peste ele putin sos de capsuni si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.