Minestrone cu pesto

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / leguminoase
Minestrone cu pesto
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 tulpina mica de praz, taiat feliute 3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 2 tulpini medii de telina, tocate marunt 2 dovlecei medii, taiati in doua, pe lungime, si apoi feliati un fir de patrunjel 425 g fasole alba, din cutie, bine scursa si spalata 400 g rosii tocate, din cutie 1 foaie de dafin 150 ml vin alb, sec 25 g paste pentru supa 1 lamaie, coaja de la 40 g Parmesan 115 g varza creata sau orice fel de varza proaspata, taiata fideluta sare piper negru paine cu coaja crocanta, pentru servit 4 linguri de pesto, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pune un vas cu apa sa dea in clocot.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se prajeste prazul1 minut. Se adauga usturoiul, telina si dovleceii, dupa care se gateste totul 5 minute..
Se adauga apoi patrunjelul si fasolea in cratita impreuna cu rosiile, foaia de dafin, vinul alb, pastele si 425 ml apa clocotita. Se adauga apoi coaja de lamaie, se acopera, se da din nou in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 7 minute.
Intre timp, se rade jumatate din Parmesan in supa, apoi se adauga varza.
Se asezoneaza dupa gust si se fierbe incet, inca 5 minute.
Se scoate foaia de dafin, se transfera minestronele in 4 farfurii de supa si se rade restul de Parmesan deasupra fiecarei portii. Se serveste supa cu paine cu coaja crocanta si cu un castronel, separat, cu pesto.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.