Minina

Cautare:
SMS Fotbal
salate / pasare
Minina
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
In familiile evreiesti din Tunisia, minina este servita la ocaziile importante: logodne, nunti, circumcizii, bar mitzvah... si pentru a onora musafirii importanti.
stelute
Ingrediente : 1 creier de miel 700 g carne de pui dezosata, fara piele, taiata bucatele 100 ml ulei de masline 200 g ceapa, tocata 1 lingura de usturoi. tocat 1/4 lingurita de filamente de sofran 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 5 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 10 oua 4 felii de paine 1/4 lingurita de ienibahar macinat sare unt pentru uns formele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se spala creierul de miel si se scurge bine.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa, usturoiul si bucatile de pui si se prajesc, amestecand continuu, pana ce carnea se rumeneste.
Se da in clocot apa intr-o craticioara si se adauga sofranul; se fierbe 5 minute. Se adauga cateva polonice de apa (nu deodata, ci pe rand, la 2-3 minute distanta) peste mixtura de carne si se gateste pana ce aceasta este facuta. Se strecoara si se pastreaza separat sosul si ingredientele solide.
Se incinge o cratita cu apa, chimen, boabe de piper si foaia de dafin. Se adauga creierul si se fierbe.
Se fierb 3 oua timp de 10 minute. Se decojesc, iar albusurile se toaca.
Painea se faramiteaza si se inmoaie in lapte sau apa.
Se adauga creierul fiert si tocat marunt, albusurile de ou tocate, ienibaharul, sarea si mixtura de pui. Se amesteca cu grija aceasta umplutura.
Se sparg celelalte 7 oua si se adauga; se amesteca. Se captuseste o forma de cuptor cu hartie cerata si se toarna mixtura. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace la cuptor timp de 45 de minute, in bain marie.
Se serveste minina feliata, asezonata cu sosul de sofran pastrat separat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.