Misr Allecha – Mancare de linte cu ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Misr Allecha – Mancare de linte cu ghimbir
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Majoritatea mancaruriloe etiopiene fara carne au consistenta unei paste. Sosul lor se imbiba in painea injera pe care sunt servite; aceasta este mancata la sfarsitul mesei. Misr Allecha este un piureu de linte condimentat.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa mica tocata 2 catei de usturoi pisati 1 lingura niter kebbeh (vezi reteta mai jos) 220 g linte rosie (masoor dal), aleasa, spalata si scursa 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita sare 1 ardei iute curatat de seminte si tocat 4 cani apa (sau cat este necesar)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : etiopiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune lintea la inmuiat intr-o oala medie, in 3 cani de apa rece, timp de 1 ora. Dupa acest timp, se pune oala pe fos si se da apa in clocot, la foc iute. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 30 de minute, pana ce lintea este frageda, adaugand mai multa apa daca este necesar. Se scurge lintea si se sfarama.
Se incinge niter kebbeh intr-o cratita, la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 3 minute. Se adauga piureul de linte, curcuma, sare si ardei iute. Se amesteca bine.
Se adauga restul de 1 cana apa si se gateste inca 3-4 minute, pentru ca mixrura sa aiba consistenta unui piureu gros.
Se serveste cu injera (lipie etiopiana); se asaza peste o lipie si, cu bucati din alta lipie, se ridica mancarea la gura si se mananca. La sfarsit se mananca injera care a servit drept farfurie si care acum este imbibata in sosul condimentat al mancarii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Niter Kebbeh
Ingrediente : 500 g margarina de soia 4 linguri ceapa tocata cat mai fin 1 1/2 lingura usturoi, pisat 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare 1/2 lingurita curcuma 4 pastai de cardamom verde, zdrobite putin, cat sa fie intredeschise 1 rulou de scortisoara 3 cuisoare intregi 1/8 lingurita nucsoara macinata
Indicatii : Se topeste margarina intr-o tigaie medie, la foc mic. Se adauga celelalte ingrediente si se gatesc la cea mai mica flacara posibila, circa 20-30 de minute. Nu trebuie ca ingredientele sa se rumeneasca.
Se strecoara mixtura printr-un strat dublu de tifon si se arunca toate solidele.
Se toarna grasimea intr-un borcan care se inchide ermetic si se refrigereaza pana se intareste.
Se foloseste, dupa nevoie, in retetele etiopiene, sau se unge pe paine si se mananca ca o gustare.