Mjamra - Pui cu macaroane gratinate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Mjamra - Pui cu macaroane gratinate
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta tipic mediteraneana, care tradeaza influenta bucatariei italienesti.
stelute
Ingrediente : 1 pui intreg (cca. 1 kg) 300 g macaroane (sau alt tip de paste scurte) 150 g boabe de mazare fina, proaspata 2 oua 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de seminte de chimen 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1 ceapa, tocata 1 rosie, tocata 1 1/2 lingura de patrunjel, tocat 50 g cascaval, ras 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita pasta harissa (vezi reteta mai jos) sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se opareste mazarea in apa clocotita sarata, timp de 6 minute. Se scurge si se pune deoparte.
Se fierb ouale ca sa fie tari. Se curata de coaja si se toaca.

Se portioneaza puiul si se rumeneste in ulei de masline incins, la foc mediu. Se asezoneaza cu sare, piper si chimen.

Sofranul se inmoaie in 1/4 cana apa. Se adauga apoi peste carne impreuna cu ceapa tocata, usturoiul si pasta harissa. Se amesteca bine.

Se toarna apa astfel ca sa acopere toate ingredientele si se fierbe inabusit cca. 15 minute.
Macaroanele se fierb separat, in apa sarata timp de 10 minute. Se scurg si se pun intr-un castron mare.

Se scot bucatile de pui din cratita. Se dezoseaza, iar carnea se taie bucatele mici. Se readuce carnea in cratita.

Se adauga mazarea, ouale, rosia si patrunjelul. Se amesteca bine. Se toarna aceasta mixtura peste macaroane si se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o cratita mare, se presara deasupra cascavalul ras si se da la cuptor timp de 5-10 minute, la 180° C.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.