Mole poblano de Guajolote

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Mole poblano de Guajolote
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Acest fel de mancare este socotit in Mexic drept mancarea festiva cea mai reprezentativa. Este servit la orice ocazie speciala: aniversari, nunti, reuniuni de familie.
stelute
Ingrediente : 3 kg carne de curcan portionata 3 cepe tocata 3 catei de usturoi tocati 150 ml ulei de porumb sare fire de coriandru, pentru ornat 2 linguri seminte de susan, pentru ornat 6 ardei iuti ancho uscati 4 ardei iuti pasilla uscati 4 ardei iuti mulato uscati 1 ardei iute chipotle, din cutie, bine scurs si tocat (optional) 450 g rosii decojite si tocate 1 tortilla mai veche, rupta bucatele 50 g stafide fara samburi 120 g migdale macinate 3 linguri seminte de susan macinate 1/2 lingurita boabe de coriandru macinate 1 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita seminte de anason macinate 1/4 lingurita piper negru macinat 40 g ciocolata amaruie, rupta bucatele 1 lingura zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun bucatile de curcan intr-o cratita indeajuns de mare ca sa poata sta una langa alta, intr-un singur strat. Se adauga o treime din ceapa tocata si o treime din usturoiul tocat. Se acopera totul cu apa. Se asezoneaza cu sare si piper, se acopera si se fierbe incet 1 ora, pana ce carnea este frageda.
Intre timp, se pun ardeii iuti uscati intr-o tigaie, la foc mic, si se prajesc cateva minute, scuturand tigaia frecvent. Se scot din tigaie, se taie cotorul si se scutura semintele. Se rup bucatele si se pun intr-un castronel. Se adauga suficienta apa calda cat sa-i acopere si se lasa la inmuiat 30 de minute, pana se fac moi.
Se scot din cratita bucatile de curcan si se scurg pe prosoape de hartie; se usuca apoi bine prin tamponare. Lichidul in care au fiert se pastreaza intr-un vas gradat.
Se incing 90 ml de ulei de porumb intr-o tigaie mare si se prajesc bucatile de curcan pana s-au rumenit putin. Se transfera poi pe o farfurie si se pun deoparte. Se pastreaza uleiul care a ramas in tigaie.
Se pun ardeii, cu lichid cu tot, intr-un blender. Se adauga ardeiul chipotle (daca se foloseste), restul de ceapa si de usturoi, rosiile, bucatelele de tortilla, stafidele, migdalele macinate si condimentele macinate (susan, coriandru, scortisoara, anason, piper negru). Se proceseaza pana se obtine un piureu. Se face asta in transe, daca este nevoie.
Se adauga restul de ulei in tigaia folosita la prajirea carnii. Se incinge, apoi se adauga mixtura din blender si se gateste 5 minute, amestecand continuu.
Se transfera mixtura in cratita in care au fiert bucatile de curcan. Se adauga 450-500 ml din lichidul in care a fiert carnea. Se adauga ciocolata si se asezoneaza cu sare si piper. Se gateste la foc mic pana ce se topeste ciocolata. Se adauga zaharul, semintele de susan si carnea, se amesteca, se acopera cratita si se fierbe totul incet 30 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.