gustari / reci
Molettes
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
4 chifle crocante
50 g unt la temperatura camerei
225 g fasole prajita (vezi reteta mai jos)
150 g branza Cheddar rasa
frunze de salata verde (sau ruccola), pentru ornat
1 1/2 cana salsa de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 25 minute
Indicatii :
Se taie chiflele in jumatate, apoi se reteaza “capacul” fiecarei jumatati, astfel ca sa poata sta asezate. Se scobeste o parte din miez. Se ung cu putin unt.
Se aranjeaza jumatatile de chifla pe o tava de copt si se pun pe gratar cca. 5 minute, pana ce se fac aurii. Intre timp, se incinge fasolea prajita intr-o tigaita, la foc mic.
Se pune fasolea pe jumatatile de chifla, se presara deasupra branza rasa. Se baga din nou la cuptor si se lasa pana ce se topeste branza.
Se servesc molettes cu salsa de rosii, ornate cu frunze de salata.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Frijoles refritos -Fasole prajita
Ingrediente :
450-500g fasole uscata
3 litri de apa
1 ceapa, tocata
2 linguri de untura de porc, sau ulei vegetal
sare, dupa gust
cascaval ras, optional
Indicatii :
Se inmoaie fasolea peste noapte, apoi se fierbe intr-o oala sub presiune timp de 30-35 de minute, pana ce se inmoaie iar coaja boabelor incepe sa se crape. Se scurge apoi si se pune deoparte.
Se incinge o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga untura si ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se adauga fasolea bine scursa si cca. 1/4 cana apa. Cu un sfaramator de cartofi (cu care se face piureul de cartofi), se zdrobeste fasolea in tigaie, pana se transforma intr-un piure. Daca este nevoie, se mai poate adauga apa. Se sareaza, dupa gust si se adauga cascaval ras.
Se incinge o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga untura si ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se adauga fasolea bine scursa si cca. 1/4 cana apa. Cu un sfaramator de cartofi (cu care se face piureul de cartofi), se zdrobeste fasolea in tigaie, pana se transforma intr-un piure. Daca este nevoie, se mai poate adauga apa. Se sareaza, dupa gust si se adauga cascaval ras.
Salsa de rosii
Ingrediente :
1 ceapa mica, tocata
1 catel de usturoi, zdrobit
2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt
500 g rosii curatate si tocate
2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate
sare
piper negru proaspat macinat
Indicatii :
Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.