Molettes

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Molettes
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 chifle crocante 50 g unt la temperatura camerei 225 g fasole prajita (vezi reteta mai jos) 150 g branza Cheddar rasa frunze de salata verde (sau ruccola), pentru ornat 1 1/2 cana salsa de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se taie chiflele in jumatate, apoi se reteaza “capacul” fiecarei jumatati, astfel ca sa poata sta asezate. Se scobeste o parte din miez. Se ung cu putin unt.
Se aranjeaza jumatatile de chifla pe o tava de copt si se pun pe gratar cca. 5 minute, pana ce se fac aurii. Intre timp, se incinge fasolea prajita intr-o tigaita, la foc mic.
Se pune fasolea pe jumatatile de chifla, se presara deasupra branza rasa. Se baga din nou la cuptor si se lasa pana ce se topeste branza.
Se servesc molettes cu salsa de rosii, ornate cu frunze de salata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Frijoles refritos -Fasole prajita
Ingrediente : 450-500g fasole uscata 3 litri de apa 1 ceapa, tocata 2 linguri de untura de porc, sau ulei vegetal sare, dupa gust cascaval ras, optional
Indicatii : Se inmoaie fasolea peste noapte, apoi se fierbe intr-o oala sub presiune timp de 30-35 de minute, pana ce se inmoaie iar coaja boabelor incepe sa se crape. Se scurge apoi si se pune deoparte.
Se incinge o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga untura si ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se adauga fasolea bine scursa si cca. 1/4 cana apa. Cu un sfaramator de cartofi (cu care se face piureul de cartofi), se zdrobeste fasolea in tigaie, pana se transforma intr-un piure. Daca este nevoie, se mai poate adauga apa. Se sareaza, dupa gust si se adauga cascaval ras.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.