Moo krob – Pachetele crocante cu carne de porc

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Moo krob – Pachetele crocante cu carne de porc
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 350 g carne de porc, tocata 2 linguri de frunze de coriandru proaspete, tocate 1 catel de usturoi, pisat 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat 3 linguri de amidon 1 albus de ou 1/2 lingurita de sare 16 foi de wonton 1 lingura de apa ulei pentru prajit sos de ardei iuti, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune carnea intr-un castron mare si se adauga frunzele de coriandru, ardeiul iute, 1 lingura de amidon, albusul de ou si sarea. Se amsteca bine, pana se obtine o pasta groasa. Cu mainile ude se mmodeleaza 16 chiftele egale, de forma sferica.

Se face o pasta smestecand restul de amidon cu 1 lingura de apa. Se pune o astfel de chiftea in centrul fiecarei foi de wonton. Se ung marginile foii cu pasta de amidon, si se aduna marginile in jurul umpluturii, ca sa formeze, cu jumatate dintre foi, pungute, iar cu cealalta jumatate triunghiuri.

Se aranjeaza pachetelele pe un singur strat (in transe, daca este nevoie) in sita unui steamer si se gatesc, pe apa clocotita, timp de 10-15 minute, pana ce carnea este facuta.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se imerseaza pachetelele in el. Se prajesc 2-3 minute, pana se rumenesc si se fac crocante. Se scurg pe prosoape de hartie si se servesc fierbinti, cu sos de ardei iute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.