Moong Dhal

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Moong Dhal
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Moong dhal (linte galbena, cu bob oval, sparta / foarte populara in nordul Indiei) merge foarte bine cu un baghaar (ulei sau unt asezonat) preparat din unt, ardei iuti rosii si chimion. Este usor de gatit si are gust foarte bun.
stelute
Ingrediente : 1 cana de moong dhal 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita de seminte de chimion, macinate 1/2 lingurita de boabe de coriandru, macinate 1/2 lingurita de boia iute 2 1/2 cani cu apa 1 lingurita de sare 7 linguri de unt 5 ardei iuti uscati 1 lingurita seminte de chimion
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala lintea cu grija si se pune intr-o oala. Se adauga ghimbir, chimion macinat, coriandru, usturoi si boia; se amesteca bine.
Se toarna apa, cat sa acopere ingredientele. Se fierb la foc mic, amestecand frecvent, pana ce lintea este moale, dar nu cleioasa.
Se adauga sare si se amesteca bine. Se transfera lintea pe un platou si se pastreaza la cald.
Intre timp, se prepara un baghaar. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga ardeii iuti si semintele de chimion si se prajesc pana ce incep sa sara.
Se toarna baghaar-ul peste linte; se amesteca. Se serveste lintea fierbinte, cu paine chapati sau cu un curry, cu carne sau de legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.