Moussaka - Musaca de vinete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Moussaka - Musaca de vinete
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 kg vinete mari 1 kg carne tocata de vita 1/2 cana ulei de masline 2 cepe mari 5 rosii coapte, curatate de pielita si tocate marunt 1/2 cana vin alb sec sare piper cascaval ras sos Bechamel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se curata si se spala vinetele; se taie pe lung, in fasii. Se presara sare peste ele si se lasa intr-o sita, sa se scurga de apa.
Intre timp, se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste carnea tocata, cu ceapa, cateva minute. Se stinge apoi cu vin. Se adauga rosiile, sarea si piperul si se lasa la fiert, la foc mic, pana se absoarbe toata apa.
In alta tigaie, se pun la prajit, in ulei, vinetele.
Se unge cu ulei o tava de copt, se asaza un strat de vinete prajite si se presara cu cascaval ras. Se adauga apoi un strat de carne tocata deasupra caruia se pune un nou strat de vinete. Se presara si peste ele cascaval ras.
La sfarsit, se toarna deasupra sos Bechamel, un strat gros, astfel ca sa fie acoperita toata suprafata. Se presara din nou cascaval ras, ca sa formeze o crusta bine coapta si rumenita. Se da la cuptor timp de 30 minute, la 200 °C.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Bechamel
Ingrediente : 1 ceapa mica, taiata in jumatate 4 cuisoare intregi 600 ml lapte nedegresat 1 foaie de dafin 45 g unt nesarat 45 g faina nucsoara proaspat macinata piper alb macinat sare 100 ml smantana (optional)
Indicatii : Se impaneaza jumatatile de ceapa cu cuisoare. Se pun apoi intr-o cratita sau tigaie mare, impreuna cu laptele si foaia de dafin. Se incinge, aproape sa dea in clocot, si se fierbe incet, la foc mic, timp de 4-5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si sa infuzeze gustul de dafin, ceapa si cuisoare.
In alta cratita, se topeste untul pe foc mic. Se adauga faina si se gateste incet 30-40 de secunde, amestecand frecvent cu o lingura de lemn, pana ce se obtine un rantas de culoare galbena.
Se ia cratita de pe foc. Se strecoara laptele peste rantas si se amesteca viguros, ca sa se omogenizeze cat mai bine.
Se readuce cratita pe flacara medie si se continua amestecarea inca 4-5 minute, pana ce sosul se ingroasa si e gata sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20-25 de minute. Cand sosul este omogen si lucios, se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara.