Moustalevria - Prajitura cu must si migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Moustalevria - Prajitura cu must si migdale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 cani de must 1 cana semolina, sau faina 1/4 cana cenusa de lemn zahar 1 lingura scortisoara, macinata 1 cana amestec de migdale si nuci tocate 2 linguri seminte de susan prajite
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se da mustul in clocot. Se pune cenusa in cateva straturi de tifon fin si se inchide ca o pungulita.
Se pune pungulita in must si se lasa sa fiarba 10 minute (se face asta pentru a micsora gustul amar al mustului). Daca mustul incepe sa spumeze, se ia spuma cu o spumiera.
Se stinge flacara si se lasa mustul sa stea, pana ce se decanteaza reziduul pe fundul vasului. Se strecoara si se indeparteaza punguta cu cenusa. Se gusta mustul si, daca nu este indeajuns de dulce, se adauga zahar, dupa preferinta. Se mai lasa sa fiarba inca 30 de minute.
Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga semolina; se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune mustul pe farfurii si se lasa sa se intareasca. Se orneaza cu migdale si nuci tocate, scortisoara si seminte de susan.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.