M’rouzia

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
M’rouzia
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta cu carne de miel a fost creata in anticul oras Fez. Inainte de existenta frigiderelor, aceasta era singura metoda de a putea pastra carnea timp de cateva luni. Dupa ce se adaugau condimente si unt (smen), bucatile de miel, sau oaie, erau fierte mai multe ore, pe carbuni. Dupa aceea, toate ingredientele erau transferate intr-un vas de teracota: carnea la fund, stafidele si migdalele deasupra, iar peste acestea se turna sosul. Cand se racea, sosul se gelifia formand unb strat izolant, protector. Containerul era apoi acoperit cu o foaie de hartie unsa cu ulei, legata cu sfoara.
stelute
Ingrediente : 250 g stafide golden 1 kg rasol de miel, taiat bucati 1 kg spata de miel, taiat bucati 1 kg spulpa de miel, taiat bucati 4 cepe, feliate subtire 2 linguri de ghimbir pudra 1 lingurita de firisoare de sofran 1 lingurita de pudra de sofran 2 linguri de unt 2 linguri de miere 500 ml ulei 200 g migdale oparite
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 14 ore 20 minute
Indicatii :

Se inmoaie stafidele cu o noapte inainte, intr-un castron cu apa rece. A doua zi se scurg si se pun deoparte.
Se pune carnea intr-o oala mare, in care s-a incins uleiul. Se acopera carnea cu feliile de ceapa. Se adauga ghimbir, sofran (firisoare si pudra) si unt. Se rumeneste carnea 10-15 minute, intorcand bucatile din cand in cand.
Se toarna apa peste carne pana ce oala este trei sferturi plina. Se acopera. Se gateste 1 ora si 30 de minute, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
Catre sfarsitul perioadei de gatit, se adauga mierea si stafidele si se amesteca bine. Se mai gateste 5-10 minute, pana ce sosul incepe sa capete o consistenta usor siropoasa.
Intr-o tigaie, se prajesc migdalele in putin ulei. Se presara migdalele peste carne si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.