Muguri de bambus cu tofu

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Muguri de bambus cu tofu
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta incorporeaza cateva ingrediente chinezesti tipice.
stelute
Ingrediente : 3 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate in apa calda timp de 20 de minute 55 g pak choi tanara ulei de alune, pentru prajit (deep-fry) 450 g tofu taiat cubulete de 2,5 cm 55 g muguri de bambus din cutie, spalati si feliati cat mai subtire 1 lingurita sos de stridii 1 lingurita sos de soia light
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se storc bine lamaile ca sa se indeparteze orice exces de apa, dupa care se feliaza cat mai fin, aruncand tulpinile prea tari.
Se opareste 30 de secunde pak choi intr-o oala mare cu apa clocotita. Se scurge si se pune deoparte.
Se incinge ulei intr-un wok pana ce artinge 180-190 °C, sau pana cand un cubulet de paine se rumeneste in 30 de secunde. Se prajesc cubuletele de tofu pana ce se rumenesc. Se scot, se scurg si se pun deoparte.
Intr-un wok fierbinte se incinge 1 lingura de ulei; se adauga ciupercile si se amesteca bine, apoi se adauga pak choi si se amesteca din nou. Se adauga tofu si mugurii de bambus impreuna cu sosul de stridii si cel de soia. Se amesteca pana se incing bine, apoi se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.