Murtabak - Clatite cu carne

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Murtabak - Clatite cu carne
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 oua 500 g faina 1 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper 1/4 lingurita de praf de copt ulei vegetal 350 g carne tocata (berbec, pui, porc, vita) 1/4 lingurita de curcuma, pudra 1 ceapa medie, tocata 20 de seminte de cardamom 2 linguri de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de anason
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : malaeziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 14 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge ulei intr-o tigaie. Se adauga semintele de cardamom, coriandru si anason. Se prajesc 30 de secunde, se adauga curcuma, se amesteca bine 20 de secunde. Se adauga carnea tocata, 1/2 lingurita sare si ceapa. Se gateste 10 minute, amestecand frecvent, pana ce carnea este facuta. Se ia de pe foc si se lasa deoparte.
Se amesteca faina cu praful de copt si 350 ml apa. Se framanta pana se obtine un aluat. Se transfera intr-un castron mare, se acopera cu un prosop si se lasa peste noapte sa creasca.
Se inparte aluatul in 4 portii egale. Se ruleaza fiecare portie pe o suprafata plana, unsa cu ulei, se impatureste si se modeleaza ca o bila. Se acopera cu un prosop ud si se lasa sa stea 30 minute.
Fiecare minge de coca se intinde intr-un strat subtire, dreptunghiular. Se asaza peste coca 1/4 din umplutura de carne, in centru. Se unge umplutura din belsug cu oua batute. Se impatureste foaia de aluat peste umplutura si se prajeste in ulei incins pana se rumeneste pe toate partile. Se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.