Naan cu susan

Cautare:
SMS Fotbal
paine / dospita
Naan cu susan
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 15 g drojdie 1/4 lingurita zahar 2 linguri apa calda 500 g faina 1 lingurita sare 150 ml lapte caldut 150 g iaurt la temperatura ambianta 2 linguri unt topit sau ulei vegetal 2-3 linguri unt topit (pentru ornat) 1 lingura seminte de susan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 nan Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se dizolva intr-un castron drojdia si zaharul in apa, apoi se lasa la cald 15 minute. Suprafata amestecului trebuie sa fie spumoasa.
Se amesteca faina cu sarea intr-un castron. Se face o gaura in mijloc si se incorporeaza, putin cate putin, apa. Cand se formeaza o pasta, se incorporeaza ghee si se framanta 10 minute pe o suprafata presarata cu faina. Aluatul trebuie sa fie elastic. Se acopera si se lasa la cald 90 minute; aluatul trebuie sa-si dubleze volumul.
Se framanta din nou cateva minute pe o suprafata presarata cu faina, apoi se imparte in 6 portii care se vor intinde (cu un rulou de patiserie) ca niste cercuri.
Se asaza aluatul pe tavi si se coace in cuptor la 240 °C timp de 10 minute. Se ung naan cu unt si se presara mac sau susan. Se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.