Nargisi Kofta - Chiftelute indiene de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Nargisi Kofta - Chiftelute indiene de miel
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 oua 500 g carne tocata de miel 1 ceapa tocata foarte marunt 2 catei de usturoi tocati foarte marunt 1 1/2 lingurita curcuma macinata 1 lingurita boia iute 2 lingurite garam masala sare, dupa gust 120g faina de orez ulei de floarea-soarelui, pentru prajit 2 cepe tocata 2 lingurite pasta de usturoi 2 lingurite pasta de ghimbir 3 rosii medii decojite si pracesate in blender pana se fac pasta 2 lingurite seminte de coriandru macinate 1 lingurita seminte de chimion macinate 8 linguri iaurt proaspat frunze de coriandru tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 5 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se fierb 6 dintre oua timp de 10 minute. Se imerseaza imediat in apa rece, dupa care se decojesc. Se pun deoparte.
Pentru a prepara kofta se amesteca intr-un castron mare carnea de miel, ceapa tocata marunt, usturoiul, 1 lingurita curcuma, jumatate din boia, 1 lingurita de garam masala, 1 ou si sare, dupa gust. Se imparte pasta obtinuta in 6 portii.
Se ia un ou si o portie de pasta. Se infasoara pasta in jurul oului si se netezeste cu degetele pentru a forma o carcasa uniforma in jurul oului. Se repeta operatia cu retul oualelor. Se pudreaza kofta cu faina de orez.
Se incinge uleiul intr-o tigaia mare. Se amesteca ultimul ou intr-un castron si se inmoaie fiecare kofta in ou, se scutura de exces si se prajeste pana se rumeneste. Se scot apoi din tigaie si se scurg pe prosoape de hartie.
Se prepara sosul incingand 3 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana se face aurie, dupa care se adauga pastele de usturoi si ghimbir. Se prajeste totul 2-3 minute, dupa care se adauga pasta de rosii, restul garam masala si de curcuma, coriandrul si chimionul macinate. Se amesteca bine si se prajeste pana ce uleiul incepe sa se separe la marginile tigaii.
Se adauga iaurtul si jumatate de cana. Se amesteca bine si se gateste inca 2 minute.
Se adauga kofta in sos si se amesteca bine, pentru a se acoperi uniform. Se gatesc 1 minut, pana se incing, apoi se stinge flacara. De taie kofta in doua, pe orizontala. Se orneaza cu coriandru tocat si se servesc fierbinti cu paine chapati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.