Nigiri Sushi asortat

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Nigiri Sushi asortat
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : diverse feluri de peste crud, feliat subtire (ton, somon, lup de mare, sau alt peste cu carne alba) creveti, decorticati si curatai orez pentru sushi, preparat (vezi reteta mai jos) pasta de wasabi feliute de ghimbir murat, pentru servit sos de soia, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se taie pestele bucati de 2-3 cm latime si 5 cm lungime.
Se fierb crevetii 1 minut in apa clocotita, apoi se scot din lichid si se pun imediat intr-un castron ce contine apa cu gheata. Se lasa 1 minut, apoi se taie pe lungime. Dar nu se despica total. Se deschid, ca o carte, si se aplatizeaza.
Cu mainile umede, se ia 1 lingura de orez si se modeleaza sub forma unul rectangul; se umezesc mainile ori de cate ori este necesar. Portiile de orez trebuie sa fie putin mai mici decat topping-ul.
Se intinde cu degetul putin wasabi pe partea de dedesubt a fiecarei bucati de peste, sau crevete. Se asaza crevetii, sau bucatile de peste peste rectangulele de orez si se preseaza cu grija.
Se repeta operatia pana se termina ingredientele.
Se serveste sushi-ul cu ghimbir murat (gari) si sos de soia japonez (shoiu).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Orez pentru sushi
Ingrediente : 500 g orez pentru sushi 3 linguri de otet de orez 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura de sare
Indicatii : Se spala orezul in mai multe ape, pana ce se elimina amidonul (apa in care este spalat curge curata). Se inmoaie apoi, in apa rece, circa 30 de minute. Se pune intr-o oala cu 570 ml apa, pe foc iute. Se da in clocot si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se lasa orezul sa fiarba 10 minute, la foc foarte mic. Se stinge apoi focul si se lasa orezul, in proprii aburi, 15 minute. Se ridica capacul si se afaneaza cu o furculita, sau cu o spatula de lemn. Se scoate apoi orezul si se intinde pe un platou mare, intr-un start uniform.

Se combina otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara, la foc mic. Se amesteca continuu, pana ce se dizolva solidele. Amestecul trebuie doar sa fie caldut, ca temperatura sa ajute procesul de dizolvare. Se varsa lichidul peste orez si se amesteca bine.

Se aeriseste orezul cu un eventai timp de 2-3 minute. Se acopera apoi platoul cu un prosop umed si se lasa orezul sa se raceasca 5 minute. Acest orez se poate pastra doar o singura zi; este potrivit pentru toate tipurile de sushi.