Nigiri Sushi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Nigiri Sushi
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Spre deosebire de maki sushi, in care pestele si orezul (cea mai obisnuita umplutura) sunt infasurate in alge nori si apoi taiate rulouri, nigiri sushi foloseste bucati de peste asezate deasupra unor mici „galusti” de orez fiert, acestea putand avea diverse forme.
stelute
Ingrediente : 3 1/3 cani orez cu bob rotund, pentru sushi 4 cani apa 5 1/3 linguri otet (sos) pentru sushi (vezi reteta mai jos) 150 g fileu de somon proaspat, pentru sushi sos de soia japonez (shoyu) pasta de wasabi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala orezul pana ce apa este transparenta. Se scurge intr-o sita si se lasa sa stea 30 de minute.
Se pune orezul intr-o oala, se adauga apa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara cat sa fiarba incet si se acopera oala. Se fierbe 15 minute. Se ia capacul, se acopera oala cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca 10 minute.
Se toarna otetul pentru sushi peste orez si se amesteca cu grija. Se poate face asta cu o lingura de lemn.
Pestele trebuie sa aiba calitatea-sushi, adica sa poate fi consumat crud. Somonul se acopera cu apa si sare si se lasa sa stea 1 ora. Apoi, se clateste de sare si s epune in congelator. Odata comngelat, se decongeleaza si se foloseste la sushi. Se feliaza foarte subtire si se taie in bucatele de dimensiunea unei imbucaturi.
Se modeleaza cu mana orezul (forme cilindrice, cat sa poata intra in gura), iar deasupra, se asaza feliute de peste.
Se serveste alaturi de sos de soia si pasta de wasabi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.