Niter Kebbeh

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Niter Kebbeh
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este baza multor mancaruri etiopiene, un ingredient vital care da gustul si aroma specifica acestei bucatarii. Traditional, este un ghee (unt clarificat, identic cu cel indian) asezonat si condimentat. Se poate prepara si din margarina si rezista practic oricat tinut in frigider.
stelute
Ingrediente : 500 g margarina de soia 4 linguri ceapa tocata cat mai fin 1 1/2 lingura usturoi, pisat 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare 1/2 lingurita curcuma 4 pastai de cardamom verde, zdrobite putin, cat sa fie intredeschise 1 rulou de scortisoara 3 cuisoare intregi 1/8 lingurita nucsoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : etiopiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se topeste margarina intr-o tigaie medie, la foc mic. Se adauga celelalte ingrediente si se gatesc la cea mai mica flacara posibila, circa 20-30 de minute. Nu trebuie ca ingredientele sa se rumeneasca.
Se strecoara mixtura printr-un strat dublu de tifon si se arunca toate solidele.
Se toarna grasimea intr-un borcan care se inchide ermetic si se refrigereaza pana se intareste.
Se foloseste, dupa nevoie, in retetele etiopiene, sau se unge pe paine si se mananca ca o gustare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.