Nockerln

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Nockerln
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 5 albusuri de ou 2 linguri zahar brun 1 lingurita extract de vanilie 1 lingurita suc de lamaie 3 galbenusuri de ou 2 linguri faina 1 1/2 unt moale 1-2 linguri de zahar alb 4 linguri lapte fierbinte 1 lingurita rom 2-3 linguri zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 220 °C.
Se bat albusurile pana ce se intaresc. Se adauga treptat zaharul brun, vanilia si cateva picaturi de suc de lamaie, pana cand mixtura este foarte ferma.
Se amesteca galbenusurile cu faina; se incorporeaza in mixtura de albusuri.
Se unge cu unt un vas termorezistent de forma ovala si se presara cu 1-2 linguri de zahar. Se amesteca laptele fierbinte cu rom; se transfera amestecul in vas.
Se toarna aluatul astfel ca sa formeza trei gramajoare. Se introduce imediat vasul in cuptor si se lasa 15-18 minute, pana se rumeneste. Se serveste presarat din belsug cu zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.