Oala mongola

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Oala mongola
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Oala mongola a aparut in China in timpul dinastiei Qing si a devenit populara dupa 1644. Oala traditionala mongola are forma de inel si se potriveste perfect peste un cuptor cu carbuni care incalzeste apa in care sunt gatite alimentele. Acest tip de oale sunt extrem de populare astazi in China, mai ales acolo unde clima este mai rece. Daca nu aveti o astfel de oala, puteti folosi o oala obisnuita, asezata pe o tava incinsa. Aceasta mancare este distractiva caci feicare isi gatste singur, iar lichidul fierbinte din centrul oalei se transforma intr-o supa delicioasa care este mancata la sfarsitul mesei.
stelute
Ingrediente : 6 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate in apa calda 20 de minute 600 ml zeama de carne de pasare 450 g antricot de vita, vrabioara sau file, feliate foarte subtire 450 g piept de pui, feliat foarte subtire 225 g creveti decorticati si curatati 120 g muguri de bambus, din cutie, spalati si taiati julienne 120 g pastai de mazare verde, curatate 450 g varza chinezeasca, tocata sos de soia cu mustar (vezi reteta mai jos), pentru servit sos Jiaozi (vezi reteta mai jos), pentru servit sos de susan si ceapa verde (vezi reteta mai jos), pentru servit 2 lingurite sare 225 g taitei de celofan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se storc ciupercutele de orice exces de apa si se feliaza subtire; se arunca tulpinile tari. Se adauga in zeama de carne.
Se aranjeaza carnea, crevetii si vegetalele pe platouri, iar sosurile se pun in castronele mici. Se da zeama de carne in clocot, in oala mongola, si se adauga sare. Se arunca in lichidul fierbinte taiteii si o parte din vegetale.
Fiecare mesean isi gateste singur mancarea in supam fierbinte, dupa care o inmoaie inttr-unul din sosuri, la alegere. Cand ultima bucatica de mancaare a fost gatita, supa este servita in castronele individuale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de soia cu mustar
Ingrediente : 3 linguri sos de soia light 1 1/2 lingura pudra de mustar 2 linguri zeama de carne de pasare 1/2 lingurita sare 1 lingurita ulei de susan
Indicatii : Se amesteca bine toate ingredientele. Se serveste ca dip, pentru carne si legume.
Sos Jiaozi
Ingrediente : 8 linguri sos soia 3 linguri otet de orez 1 lingura ulei de ardei iute 3 linguri zahar 2 cm bucata ghimbir tocata marunt 2 catei usturoi pisati
Indicatii : Se amesteca toate ingredientele.