Ojja cu chiftelute

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ojja cu chiftelute
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ojja este una dintre retetele foarte populare in Tunisia. Preparata din rosii, ardei de iuteala medie si oua, la care se adauga carne (creier de miel, hering uscat, creveti, chiftele etc.), ojja este usor de preparat, se face repede si are un gust excelent.
stelute
Ingrediente : 5 linguri de pasta de rosii 4 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi zdrobiti 150 g rosii tocate 2 lingurite de seminte de chimen 100g ardei iuti de iuteala moderata, fara seminte, tocati 4 oua 150 g carne de vita tocata 1 ceapa tocata 4 linguri de patrunjel tocat 1 lingurita de menta uscata 1 lingurita de pasta harissa (vezi reteta mai jos) sare piper frunze de patrunjel, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se combina carnea tocata cu 1 lingurita de seminte de chimen, ceapa tocata, patrunjel tocat, menta uscata, harissa, sare si piper; se amesteca bine folosind mainile. Se modeleaza chiftelute mici in forma de bile de 2-3 cm diametru.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie; se adauga pasta de rosii si se amesteca bine. Se adauga usturoiul si rosiile, se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga 1 lingurita de seminte de chimen si se amesteca bine. Se lasa la foc mediu cca. 5 minute.
Se adauga 1/2 cana cu apa si se fierbe, acoperit 20 de minute. Se adauga ardeii iuti; se gateste inca 10 minute.
Se adauga chiftelutele, se amesteca bine si se gateste 7 minute.
Se sparg ouale intr-un castron, apoi se asaza cu grija, folosind o lingura, deasupra mixturii din tigaie. Imediat ce albusurile s-au intarit, se scot ouale cu o spumiera si se asaza, unul langa altul, pe un platou. Mixtura din tigaie se toarna in jurul ochiurilor; se orneaza cu frunze de patrunjel si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.