Ojja cu creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Ojja cu creveti
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ojja este una dintre retetele foarte popularein Tunisia. Preparata din rosii, ardei de iuteala medie si oua, la care se adauga carne in diverse moduri (creier de miel, hering uscat, creveti, chiftele etc.), ojja este usor de preparat, se face repede si are un gust excelent.
stelute
Ingrediente : 500 g creveti decorticati 500 g ardei iuti de iuteala medie, fara seminte, taiati rondele 250 g rosii taiate bucatele 2 catei de usturoi zdrobiti 100 ml ulei de masline 2 linguri de pasta de rosii 1 lingurita de pasta harissa (vezi reteta mai jos) 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 4 oua sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste usturoiul pana se rumeneste. Se adauga rosiile si se fierb la foc mic cca. 3 minute. Se adauga pasta de rosii si harissa, se amesteca bine si se fierb 3 minute.
Se adauga crevetii si 1/2 pahar de apa si se fierb 2 minute.
Se adauga ardeii iuti, se amesteca. Imediat ce se inmoaie, se adauga sare si piper si se presara chimenul macinat.
Se sparg ouale intr-un castron si se bat ca pentru omleta. Se toarna in tigaie si se amesteca. Se acopera tigaia si se gateste, la foc mic, cca. 3 minute.
Se transfera pe un platou si se pudreaza cu chimen macinat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.