Omerice - Omleta cu orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Omerice - Omleta cu orez
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Desi originara din Japonia, de unde a fost adusa in secolul al XIX-lea, reteta a devenit foarte populara in Coreea. Numele ei vine din combinarea termenilor din limba engleza pentru omleta si orez (omlette & rice).
stelute
Ingrediente : 250 g piept de pui, taiat cubulete (sau orice alt fel de carne) 1 ceapa, tocata 1 ardei gras verde, curatat si taiat bucatele mici 4 ciuperci albe, tocate 4 linguri pasta tomate 1 lingura ulei vegetal 4 oua 4 cani orez fiert sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : coreeana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga bucatelele de pui si se prajesc, pana se rumenesc. Se adauga ceapa, ciupercile si ardeiul gras si se soteaza impreuna 2-3 minute. Se adauga orezul fiert si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper. Se stinge flacara, se adauga pasta de tomate si se amesteca bine.
Se incinge ulei vegetal in alta tigaie. Se bate un ou intr-un castronel si apoi se toarna in tigaie si se intinde pe tot fundul acesteia pentru a obtine o foaie de omleta, rotunda si subtire. Se imparte mixtura de pui si orez in patru portii si se pune, cu o lingura, una dintre portii in mijlocul omletei ale carei margini se impaturesc peste amestec. Se acopera tigaia cu o farfurie, si se rastoarna pentru ca omleta sa sa transfere pe farfurie.
Se asezoneaza cu sare, piper, ketchup (iute sau dulce, dupa preferinta), verdeata tocata (optional) si se serveste calda.
Se repeta operatiunea de inca 3 ori, pentru fiecare foaie de omleta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.